Sănătatea ta depinde de cât de naturale sunt cosmeticele pe care le folosești(?)

Aveam 10 ani când am început să folosesc alte cosmetice pe lângă obișnuitele seturi de șampon, gel de duș și deodorant. Abia îmi venise menstruația și întregul meu corp părea că se schimbă. Pielea feței și a mâinilor a început să mi se usuce mult mai tare, părul devenea gras la o zi după ce îl spălam, trebuia să încep să mă epilez și tot așa.

Am început să folosesc cremă de mâini, alta depilatoare, unt de corp, balsam de buze. Bineînțeles, toate cumpărate din comerț. Nici să citesc etichetele nu obișnuiam. Și chiar dacă le citeam, nu înțelegeam mare lucru din ele.

Târziu, prin facultate, mi-am dat seama cât de nocive pot fi unele produse.

Povestea fondului de ten toxic

Fiind studentă în alt oraș, nu îmi permiteam să cheltuiesc peste 50 de lei pe un fond de ten, iar un machiaj fără fond mi se părea incomplet pe atunci. Așa că achiziționasem un produs la un preț decent, într-o nuanță care nu-mi era tocmai potrivită și care, odată aplicat pe piele, îmi irita ochii.

Nu foloseam o cantitate mare care să-mi ajungă în ochi. Puneam două picături pe încheietură pe care, ulterior, le întindeam pe ten cu un beauty blender. Clar, era un element în compoziția lui care nu-mi făcea deloc bine. Alte prietene care foloseau același fond nu aveau vreo problemă, însă o fată care avea o mascara din aceeași gamă mi-a mărturisit că imediat ce aplica machiajul pe gene, ochii i se umezeau.

Am aruncat produsele direct la gunoi și am preferat să îmi cumpăr un fond de ten mai scump, care să nu-mi facă probleme, iar mai târziu am trecut aproape total la BB Cream.

Sursă foto: Unsplash

Noduli la subraț din cauza deodorantelor

Cam de când mă știu am utilizat spray-ul Dove clasic, fără nicio aromă. În cazul în care nu-l găseam, alegeam tot un Dove, dar cu aromă, iar în cazul în care ajungeam la un magazin atât de dubios încât să nu aibă absolut niciun deodorant de ăsta, mergeam pe o variantă clasică a unui brand concurent.

Tot prin perioada facultății, într-o vară, am fost nevoită să cumpăr un roll-on de la o altă firmă cunoscută (nu mai țin minte care). L-am folosit în fiecare zi până când am sesizat niște puncte dureroase la subraț. Le-am palpat și mi-am dat seama că nu sunt coșuri, ci niște noduli ca cei care-ți apar după ureche atunci când ai o infecție în corp. Știu că m-am speriat foarte tare. Am început să-mi verific sânii, să nu cumva să descopăr vreo umflătură. Am renunțat la orice tip de deodorant timp de o lună. Și s-au resorbit.

Cam pe atunci am luat decizia să folosesc cât mai multe cosmetice naturale pot.

Sursă foto: Ferae Naturae

Produsele naturale au apărut în viața mea atunci când aveam cea mai mare nevoie

Ferae Naturae e un brand românesc care aduce și produce cosmetice 100% naturale și netestate pe animale din și în Bulgaria. Pe lângă scrub-uri din cacao, șampoane din plante, apă micelară din flori, creme de mâini din uleiuri esențiale, spray-uri împotriva țânțarilor, au lansat o gamă de produse proprii:

Toate făcute într-un mediu sigur, din elemente atent selecționate pentru ca grija pentru corpul tău să fie absolută.

Acum un an și jumătate, am aflat că sunt în căutarea unui om de comunicare. I-am contactat și le-am explicat care sunt lucrurile pe care le-aș putea face pentru ei: de la social media, influencer marketing, articole SEO, apariții mass-media and so on. Am colaborat pentru o scurtă perioadă de timp, apoi drumurile noastre s-au separat din cauza viziunilor diferite.

Am avut ocazia să încerc o mare parte din produsele lor, pe care le-am iubit din prima clipă. Săpunul natural din cacao și ulei esențial de portocală a fost unul dintre preferatele mele. Curăța pielea în profunzime și nu o usca, din contră, după fiecare baie sau duș aveam senzația că abia m-am acoperit cu un lapte de corp.

Apoi, am înlocuit cremele hidratante de față pentru zi și noapte cu serurile 100% naturale. Primul pe care l-am încercat a fost cel cu Lavandă și Coada Șoricelului. Nu era nevoie să-l utilizez de două ori pe zi, așa cum făceam cu cremele, pentru că hidrata tenul în profunzime. Nu mai zic că mirosul lui umplea toată camera și egala orice mască de față.

Au ieșit recent din producție balsamurile de buze. Am avut ocazia să mă număr printre primele cliente care le-au încercat și pot spune că nu se compară cu niciun alt ser/ulei/balsam din comerț.

L-am folosit pe cel cu chilli, care oferă un efect de volum. Mi-a plăcut că nu este la fel de iute precum cele de pe piață și nu ustură. Are un parfum plăcut, iar efectul e aproape imediat. Îmi place să-l aplic înainte de machiaj, ca un fel de pregătire pentru ruj.

Balsamul cu citrice e preferatul meu. Ador parfumul fresh de portocale și lămâi. Iar felul în care hidratează pielea delicată a buzelor (pe care obișnuiesc să o frământ în fiecare zi cu dinții) m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil.

Acum, când stau și analizez, nu pot să cred cât de ignorantă am putut să fiu când venea vorba de cosmetice. Nu realizam că folosind produse cu atâtea substanțe nocive mă puneam în pericol în fiecare zi. A trebuit să treacă 20 de ani ca să-mi dau seama de asta și de cât de important ar fi fost să am un astfel de curs în școală în locul unei materii din care, oricum, nu am înțeles nimic.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search