Povestea rochiei pentru cititoare, creată de Muna Radu

Eram acasă, în fața laptopului, când Muna Radu mi-a scris că s-a gândit să creeze o rochie inspirată de mine. Când am văzut mesajul am început să tremur. „O să existe o rochie numită Zenobisme? Creată de un designer român pe care-l apreciez enorm?”, am gândit atunci.

Parcă intrasem într-un vis. Am acceptat imediat propunerea Munei, apoi am început să conturăm rochia împreună.

De la schițe la o rochie boemă

Muna m-a rugat să-i trimit câteva poze de inspirație și să-i spun care sunt culorile care îmi plac, ce zodie sunt și ce hobby-uri am.

Fiindcă toamna este anotimpul meu preferat, am zis că rochia Zenobisme trebuie să aibă din spiritul lunii octombrie. Culori calde, mai închise, poate cu puțin negru. Rochia să fie boemă, exact genul de rochie pe care o artistă ar purta-o în orice context, care să fie versatilă.

Apoi am intrat pe Pinterest și am început să caut puțină inspirație. Am găsit câteva fotografii care se apropiau de ceea ce visam.

Câteva zile mai târziu, am primit de la Muna o poză cu o rolă de material cărămiziu, din viscoză. A urmat așteptarea.

Rochia boemă pentru cititoare

Proba rochiei a fost acum două săptămâni. Mi-am eliberat toată ziua pentru probă și ședința foto. M-am întâlnit cu Muna în fața atelierului ei de pe Calea Victoriei. Îmi tremurau picioarele de nerăbdare.

Și am văzut-o. Am recunoscut-o dintre toate rochiile de pe umerașe. Scurtă, cu volane, casual, cu mâneci bufante, cu terminații elastice și panglici din catifea neagră. Rochia perfectă, care se strânge în talie cu un cordon din aceeași culoare.

Știam că va fi o rochie deosebită, dar îmi întrecuse cu mult așteptările.

Am stat la povești cu designer-ul până a venit modelul profesionist, Alexandra Urs, care urma să pozeze noua colecție de toamnă semnată de Muna și Roxa, fotografa de la The Young Nomads.

O ședință foto în pădure

Foto (C) The Young Nomads

Am încărcat mașina cu rochii, cu un coș de picnic și bunătăți, după care am pornit cu fetele spre Snagov, unde urma să aibă loc ședința foto.

Eu am pozat prima dată, în pădure, rochia Malta Love Affair, o piesă cu mâneci ample, din bumbac, în care m-am simțit, efectiv, ca o regină.

Foto (C) The Young Nomads

După care, am plecat toate patru în căutarea unei poienițe ideale pentru un picnic între fete. Muna a condus vreo jumătate de oră prin Sangov până am găsit un câmp imens, tomnatic, unde parcă ne așteptau niște copaci bătrâni și singuratici.

Acolo am simțit că am devenit parte dintr-o poveste, fiindcă am avut la mine și superba ediție Frankenstein, de la Editura Art, carte pe care o citeam în acea perioadă.

Rochia Zenobisme, rochia pentru cititoare, va fi curând pusă la vânzare, într-o ediție limitată.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search