Vara în care am primit toate semnalele că trebuie să am mai multă grijă de mine
Vara asta a fost un haos. După vacanța de două săptămâni la Phoenicia, în Mamaia, m-am întors acasă cu iubitul meu și am început renovările la casă. Asta s-a întâmplat undeva la finalul lui iunie.
A urmat o lună de renovare a bucătăriei, ceea ce a dus la mai multă mâncare proastă și alte câteva kile în plus, la foarte multă gălăgie și agitație. Apoi am eliberat dormitorul și spațiul de lucru și ne-am mutat cu Gonzo și Dischie, cei doi căței, în bucătăria cea nouă, care a devenit dormitor, dressing, birou, loc de mâncat. Cel mai dificil a fost când am rămas câteva zile fără baie.
A fost o perioadă în care am dormit foarte puțin, am citit puțin, nu am reușit să scriu pe cât mi-am propus, am redus numărul de dușuri, am înghesuit mare parte din cosmeticele mele și periile de păr în pungi, la fel s-a întâmplat și cu hainele. M-am ocupat mai mult de casă, de curățenie și mâncare. Și am uitat de mine.
Am început să port tricouri lălâi și pantaloni scurți sau rochii comode, de casă. Nu mai aveam răbdarea și spațiul să îmi fac părul după fiecare duș, am început să-mi tai unghiile mai scurt și să renunț la oja care începea să se cojească la două zile și după 4 ture de spălat vase. Iar de machiaj nici nu pot vorbi.
Au fost două brand-uri care au sesizat asta și s-au gândit să-mi atragă atenția
Despre Ferae Naturae și despre cum am hotărât să renunț treptat la cosmeticele din comerț în favoarea celor naturale am scris aici.
De data aceasta, cei de la VitaMix mi-au spus că pot să-mi aleg câteva cosmetice să le testez. Am intrat pe site-ul lor și am ales 6 produse Zanna și unul de la Bunica Agafia pe care le-am îndrăgit imediat.
Șamponul și gelul de duș mi-au transformat băile în ritualuri spa
Obișnuiam, de fiecare dată când mă spălam pe cap, să folosesc șampon, balsam de păr și mască, toate din aceeași gamă, doar pentru a-mi face părul vopsit să arate decent. Când venea vorba de gel de duș, nu conta prea mult brand-ul sau prețul. Alegeam ceva la întâmplare, asta în funcție de produsele pe care le găseam în magazin și de starea mea de spirit: uneori aveam chef de un parfum floral, de fructe sau ceva dulce.
Șamponul cu lapte de capră și mesteacăn de la Zanna e mai mult decât hidratant. Am fost de-a dreptul revoluționată. Nu doar că parfumul este deosebit și fresh, ci, după doar două spălări, m-a făcut să renunț la balsamul și masca de păr. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost că mi-a făcut părul mai greu de descâlcit, dar asta se poate rezolva repede cu un spray special pentru a ușura pieptănarea.
Gelul de duș cu lavandă, patchoiuli și geraniu are o textură ușoară, care hidratează și revigorează pilea. Fiind 100% natural, ceea ce înseamnă că produsul chiar conține lavandă, m-a ajutat să adorm mai ușor după zilele aglomerate.
Untul de corp pe care-l adoră până și cățelul
Poate că știți deja că am un ten extrem de sensibil, care se usucă doar dacă e prea mult clor în apă. De aceea, încă de când am avut prima menstruație, am fost nedespărțită de crema/untul/laptele de corp. Fie utilizam produsul după duș/baie, fie după ce îmi spălam sau îmi dezinfectam mâinile. Altfel nu puteam atinge nici măcar o coală de hârtie.
Mi-a fost foarte greu să găsesc un produs satisfăcător. Să hidrateze și să păstreze pielea hidratată, fiindcă am mai achiziționat creme de la brand-uri cunoscute din cauza cărora, la câteva minute după ce aplicam formula, mâinile mele erau mai uscate decât frunzele unui copac în octombrie. La fel, să nu încarce și să aibă și o aromă plăcută.
Se parcă că untul de corp revigorant Zanna cu shea, cacao, migdale, măceșe și vitamina E bifează toate cerințele mele. Parfumul e atât de plăcut încât, de fiecare dată când deschid capacul, Gonzo, cățelul, vine ca o săgeată să adulmece recipientul și să încerce să guste puțin din compoziție. Apoi, produsul e foarte gras, dar asta nu-l face imposibil sau dificil de asimilat de către piele, din contră, în momentul în care-l aplic, textura lui se schimbă și reușește să acopere până și cele mai uscate zone. Astfel, rămân hidratată ore în șir de la aplicare și ajung să economisesc atât formulă, cât și bani.
Dacă tot suntem la capitolul creme, vreau să vă povestesc și despre produsul pentru picioare obosite de la Bunica Agafia (Botanista siberiană Agafia Ermakova, care a trăit toată copilăria sa în Taiga și cunoaște toate secretele despre plantele cu același nume). Fiind mai mult pentru tratament, nu-l pot numi chiar un produs cosmetic. Crema asta e un remediu perfect pentru picioarele care se simt obosite. Ingredientele active sunt pinul siberian și extractul de salvie ecologic. Au beneficii anti-oboseală, protejând pielea de impactul negativ al factorilor de mediului. Extractul de pin siberian, îmbogățit cu vitamina E, înmoaie și hrănește pielea.
Produsele naturale se simt diferit pe tenul meu
Încă din adolescență, de când eram îngrozită să nu ajung o victimă a acneei, am început să acord o atenție sporită tenului meu. Așa că nu am putut să nu încerc și cosmetice pentru față de la Zanna.
Printre favoritele mele se numără balsamul cu extract de gălbenele și apa de trandafir. Am înlocuit apa micelară din comerț cu apa de trandafir 100% naturală, iar rezultatele au început să apară imediat. Produsele le-am încercat la scurt timp după ce mi s-a încheiat ciclul, când tenul meu e mereu sensibil și când îmi mai răsare un coș pe față. Am fost plăcut surprinsă când am constatat că, din a 3-a zi de utilizare, pielea mea era mult mai luminoasă și nu aveam nicio pată roșie pe frunte, bărbie sau obraz.
Astfel, în rutina mea de dimineață, după spălatul pe dinți și pe față, am adăugat apa de trandafir și am încheiat cu un strat subțire de balsam de gălbenele, care-mi păstrează buzele constant catifelate.
Produsele despre care am vorbit mai sus le găsiți pe VitaMix.