Luiza Olteanu: moartea tatălui a transformat-o în femeie

Luiza Olteanu a pus bazele Rebrand Yourself, un concept de business inovator atât pe piața serviciilor de consultanță din România, cât și internațional. Serviciile de consultanță de imagine pe care le oferă sunt premium datorită personalizării în funcție de necesități. Conceptul îmbină consultanța de imagine, style coaching, personal branding și consiliere psihologică. Toate au la bază o metodologie proprie.

A fost genul de copil cuminte, precoce și foarte sincer. A învățat de la sora ei să citească încă de la 5 ani și a fost fascinată de cărți și de tot procesul studiului.

A avut mereu în sânge spiritul antreprenorial

Camera ei semăna cu biroul actual. Era mereu populată de cărți, materiale textile și exista o dezordine ordonată care pe maică-sa o scotea din minți. Cu mama era într-un continuu conflict pe care îl resimțea extrem de puternic. Căuta atenția, aprecierea, acceptarea și iubirea ei, însă voia să își păstreze identitatea și preferințele. A fost mereu super selfaware. Mama sa punea mare preț pe disciplină. Datorită acestui lucru a fost mereu genul de elevă atentă, prezentă, care prindea totul din clasă. A luat premiul I până în clasa a 8-a, iar în clasa a 7-a a fost la 3 olimpiade. Învățatul era ceva natural. Weekend-ul era timp de calitate cu sora mai mare, care i-a fost cea mai bună prietenă de când erau mici.

Luiza mi-a mărturisit că a avut mereu în sânge spiritul antreprenorial. Primii bani i-a câștigat în școala generală când le vindea colegelor hainele pe care nu le mai purta. Apoi, într-o vacanță de vară, a mers la soră-sa la București, unde s-a angajat pe ascuns la un prieten de-al ei, la un magazin de accesorii GSM. Primul job adevărat l-a avut în anul 2 de facultate, când s-a angajat la General Electric pentru că își dorea să testeze ce învăța la Sociologie și Management organizațional. A stat un an pe acel post, apoi a plecat să scrie la lucrarea de licență, iar decizia a luat-o când șefa ei i-a încălcat drepturile, iar Luiza a confruntat-o.

Moartea tatălui a transformat-o în femeie

Pentru ea, o femeie puternică înseamnă o femeie sensibilă, conectată la emoționalitatea ei, la esența ei feminină. Ce putere mai mare poate avea o femeie decât forța iubirii? Crede că e pe cale să devină o femeie puternică. Cel puțin lucrează permanent pentru a se manifesta autentic.

Când se privește în oglindă, Luiza simte acceptare, iubire, recunoștință, dar vede și părțile mai întunecate cu zbucium, căutare, suferință.

Legat de startul procesului transformării în femeie, mi-a mărturisit că au fost multe puncte de evoluție, dar ar zice că undeva pe la 23-24 de ani a fost un peek. Au fost mulți oameni alături de ea: terapeuta cu care lucra atunci, prietenii, iubitul ei din acea vreme, care i-a fost alături într-o perioadă plină de provocări și evenimente traumatizante și care i-a oferit spațiu să fie femeie.

Un moment care a adus-o mai aproape de ea și de latura feminină a fost moartea tatălui, când avea 23 de ani. Viața ei s-a schimbat total în câteva săptămâni: s-a despărțit de iubitul ei, era pe punctul de a-și pierde slujba și s-a mutat. Au fost multe schimbări și multe lecții cu care rămăsese în urmă: să fie atentă la nevoile sale, să învețe să ceară ajutorul, să accepte neprevăzutul, să descopere cum să managerieze greșelile pe care le-a făcut și, poate cel mai important, să trăiască fără sprijinul tatălui.

De la corporație la brand personal

Pentru Luiza, nicio zi nu seamănă cu alta și asta este o bucurie. În fiecare dimineață se gândește cu recunoștință la viața pe care o are, apoi citește câteva pagini la cafea. Lectura e foarte importantă pentru ea. În proporție de 80% citește literatură de specialitate în psihologie (manuale, cărți bestseller, jurnale medicale). Mai mereu are ongoing cel puțin 3 cărți. Ajunge la birou în jurul prânzului, însă nu se simte ca la serviciu. Locul acela e oaza de încărcare. Spațiul în care își are sediul Rebrand Yourself. A fost decizie curajoasă, poate chiar nebunească, pe care a luat-o în 2021, când a închiriat un loc fizic pentru a pune pe picioare un hub de design, artă, educație și cultură.

Mi-a povestit că totul a început cu un vis după multe explorări interioare și de potențiale direcții în carieră. Timp de câțiva ani a făcut consultanță de imagine în paralel cu jobul de corporație. După 11 ani de corporație, începuse să se simtă din ce în ce mai inconfortabil la locul de muncă și în 2019, cu ajutorul soțului, și-a dat voie să-și trăiască visul de a îi ghida și susține pe oameni în procese transformaționale. Se consideră un facilitator pentru ca ei să se simtă bine în pielea lor. Magia se întâmplă cu ajutorul proceselor de style coaching, consultanță, iar mai nou prin consiliere psihologică și, în viitorul apropiat și mai profund, prin psihoterapie. La procesele sale se adaugă experții din comunitate care vin să completeze transformarea ori de câte ori este nevoie. Poate fi vorba de beauty, make-up, tratamente stomatologice, consiliere de carieră, psihoterapie, hairstyling sau abilități de public speaking ori personal trainer, există oameni pregătiți gata să preia ștafeta de la Luiza.

Le sfătuiește pe femeile care caută să se regăsească să aibă răbdare, înțelegere și încredere în propria poveste. Crede că este provocarea supremă pentru orice om.

Indiferent de gen, căutăm să descoperim cine suntem și să trăim astfel încât sufletul să danseze.

Pentru ea nu există un portret robot sau o rețetă pentru a fi o femeie, însă sigur e nevoie de emoții, de iubire și de blândețe.

Povestea Luizei, ca orice poveste de viață, are în spate o mulțime de etape și drumul către ea, cea  de astăzi, este o linie tare șerpuită. Au existat și momente în care făcea 3 pași înapoi și 2 înainte, însă a continuat să își caute calea. Ar zice că pe o parte a demolat, pe altă parte a reconstruit. A renunțat la mult balast emoțional și mental. De 10 ani, de când a început procese terapeutice diferite, este mai bine. Fiecare etapă a ajutat-o să se cunoască, să se accepte și să se iubească.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search