3 rețete de prăjituri fără zahăr de la Supertanti

O mai țineți minte pe Ana sau Supertanti? Este Zenobista superbă care face cele mai bune prăjituri fără zahăr și cu puțini carbohidrați pe care le-am gustat vreodată.

Pentru că interviul cu ea a fost tare îndrăgit, ne-am gândit să vă oferim, ca un mic cadou la început de vară, trei rețete de prăjituri delicioase care nu îngrașă și care nu-ți dau acele amețeli și stări de oboseală.

Mai jos puteți descoperi fursecurile în formă de inimioară, brioșele cu cireșe proaspete și checul cu fructe de vară.

Brioșe „Pădurea Neagră” fără zahăr

Foto (C) Ioana Bica

Ingrediente:

100 g făină de migdale

20 g făină de cocos

30 g cacao

60g îndulcitor Green Sugar Premium

20 g praf de copt

8 ouă

40 g unt moale

40 g cream cheese

Esență de vanilie și rom

Cremă pentru ornat

500 g smântână pentru frișcă (fără zahăr)

500 g mascarpone

30 g Green Sugar premium

Esență de vanilie

Mod de preparare

Se bat gălbenușurile cu îndulcitorul, după care se adaugă untul moale și crema de brânză, apoi esențele.  La această compoziție adaugi făina de migdale, făina de cocos, cacao și praful de copt.

Se bat albușurile spumă și se încorporează încet în compoziția de mai sus.

Aluatul se toarnă în forme de brioșe de silicon sau în forme tapetate cu hârtie pentru brioșe, ambele unse cu unt .

Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 35-40 minute.

După ce s-au răcit brioșele, se decupează cu ajutorul unui cilindru, se umplu cu dulceață de vișine fără zahăr și ciocolată fără zahăr topită Green Sugar .

La final, se ornează cu cremă de frişcă şi mascarpone, vişine din dulceață și ciocolată rasă.

Pentru cremă: se bat ingredientele reci în vasul mixerului, iar crema obținută se toarnă într-un poş folosit pentru decorare.

Biscuiți linzer lowcarb/fără zahăr/fără gluten

Foto (C) Ioana Bica

Ingrediente

200 g făină migdale

40 g făină cocos

1 x ou

100 g unt

10 g praf de copt

60 g îndulcitor GreenSugar

Esență vanilie/lămâie

Coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele până la omogenizare. Apoi, se întinde aluatul între două foi de copt și se decupează formele dorite.

Se coc 12 minute în cuptorul încălzit la 160 grade.

Când biscuiții s-au răcit, se presară îndulcitorul pudră și se montează doi câte doi, cu gem fără zahăr.

Chec cu fructe de vară (fără zahăr)

Foto (C) Ioana Bica

Ingrediente:

100 g fǎină de migdale

20 g făină de cocos

30 g cacao

60g îndulcitor Green Sugar Premium

20 g praf de copt

8 ouă

40 g unt moale

40 g cream cheese

Esență de vanilie și rom

Cremă pentru ornat

500 g smântână pentru frișcă (fără zahăr)

500 g mascarpone

30 g Green Sugar premium

Esență de vanilie

Mod de preparare

Se bat gălbenușurile cu îndulcitorul, după care se adaugă untul moale și crema de brânză, apoi esențele.  La această compoziție adaugi făina de migdale, făina de cocos, cacao și praful de copt.

Se bat albușurile spumă și se încorporează încet în compoziția de mai sus.

Aluatul se toarnă în formă de chec. Acesta trebuie să fie uns cu unt. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 35-40 minute.

La final, se ornează cu fructe și ciocolată rasă.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search